«

»

Aug 29 2017

Print this Post

13. Prijateljski turnir

V soboto, 10. junija, je naš Klub za športno ritmično gimnastiko Šiška organiziral tradicionalni mednarodni Prijateljski turnir, ki je bil tokrat že trinajstič zapovrstjo. Tekmovanje je potekalo v Gimnastičnem centru Ljubljana na Viču. Trud, ki smo ga vložili v pripravo tekmovanja, se nam je bogato poplačal, saj smo bili nagrajeni z rekordno udeležbo tekmovalk, ki so prišle iz osmih držav in sicer iz Izraela, Češke, Avstrije, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Slovenije. V posameznih nastopih se je predstavilo 217 tekmovalk, pomerilo pa se je tudi 21 slovenskih skupinskih sestav v najmlajših kategorijah. Piko na »i« k odličnemu tekmovalnemu vzdušju pa je dodalo še lepo in toplo vreme.
Tekmovanje je potekalo na treh ravneh:
– v A programu oz. 1. skupini po slovenskem tekmovalnem sistemu,
– v B programu oz. 2. skupini ter
– v slovenskih skupinskih sestavah za mlajše deklice in deklice 1. in 2. skupine.

Zaradi številčne udeležbe smo s tekmovanjem pričeli že ob 8. uri zjutraj s tekmovalkami programa B, začeli smo z najstarejšo kategorijo, članicami, in končali z najmlajšimi deklicami rojstnega letnika 2009.
Sledile so skupinske sestave mlajših deklic in deklic 1. in 2. skupine, brez rekvizitov in z rekviziti, v skladu s slovenskim tekmovalnim pravilnikom.
V zadnjem sklopu nastopov so se nam z individualnimi vajami predstavile tekmovalke programa A, kjer so najprej tekmovale najmlajše, deklice letnika 2011, nato pa z vsako kategorijo leto starejše, vse do mladink letnika 2002.
Tekmovanje smo s podelitvijo priznanj uspešno zaključili okoli 22. ure, temu pa je v prijetnem večeru sledilo še krajše prijateljsko druženje z zakusko pred dvorano.

Zahvaljujemo se vsem staršem, prijateljem, sorodnikom, sponzorjem, trenerkam, vadnicam …, ki so pomagali, da smo lahko ponovno uspešno izpeljali turnir.

 

Lahko si ogledate tudi rezultate tekmovanja.

Nacionalni nivo 1. skupina

Nacionalni nivo 2. skupina

A program

B program

Permanent link to this article: http://www.ksrg-siska.net/13-prijateljski-turnir/

Menu Title